Raamdecoratie Antwerpen

Bent u op zoek naar kwaliteitsvolle, betaalbare raamdecoratie die perfect aansluit bij uw huidige interieur & woning in Antwerpen?

Interieurstyling biedt professionele raamdecoratie aan huis in regio Antwerpen.

Raamdecoratie aan huis in Antwerpen – Hoe gaan we te werk?

Onze interieurspecialisten komen bij u thuis in Antwerpen om u te helpen bij het kiezen van de perfecte gordijnen voor uw ramen. We hebben verschillende stalen bij ons zodat u ze in uw eigen interieur kunt zien en voelen. Zo kunt u zeker zijn dat u de juiste keuze maakt.

Onze plaatsingsdienst zorgt ervoor dat uw nieuwe gordijnen professioneel worden opgehangen, zodat u direct kunt genieten van het verbeterde uiterlijk en de verhoogde privacy van uw huis.

Bij Interieurstyling hebben we een ruim aanbod aan verschillende soorten gordijnen, zoals klassieke gordijnen, vouwgordijnen, overgordijnen, rolgordijnen, jaloezieën, lamellen en glasgordijnen. Elk type heeft zijn eigen unieke eigenschappen en voordelen, dus we helpen u graag bij het kiezen van het gordijn dat het beste bij uw wensen en stijl past.

Kies voor de gemak en het gemak van raamdecoratie aan huis in Antwerpen met Interieurstyling. Onze professionele service en ruime keuze aan gordijnen zorgen ervoor dat u tevreden zult zijn met uw nieuwe raamdecoratie.

Soorten gordijnen

We bespreken hieronder de meest courante soorten gordijnen.

Klassieke gordijnen

Allereerst wat informatie over klassieke gordijnen: dit type raamdecoratie bestaat uit grote stukken stof die aan een horizontale rail bevestigd zijn. Ze zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren, stijlen, maten en diktes, wat betekent dat er altijd een soort is die bij je interieur past. Klassieke gordijnen zijn populair in zowel woonkamers als slaapkamers. Omdat ze zo veelzijdig zijn, zijn ze een goede keuze voor bijna elke ruimte. Ze kunnen een ruimte een elegante en sfeervolle uitstraling geven en tegelijkertijd helpen om licht en warmte te weren.

Vouwgordijnen

Vouwgordijnen bieden verschillende voordelen ten opzichte van andere soorten raamdecoratie. Ten eerste nemen ze minder ruimte in wanneer ze opengegaan worden, omdat ze opgevouwen worden in plaats van aan de zijkanten van het raam te hangen. Dit maakt ze bijvoorbeeld geschikt voor kleine ruimtes waar weinig ruimte is voor gordijnen die naar buiten toe opengaan.

Ten tweede zijn vouwgordijnen vaak gemakkelijker te onderhouden dan gewone gordijnen, omdat ze gemakkelijk afneembaar zijn en in de wasmachine kunnen. Dit maakt ze ook geschikt voor ruimtes waar veel stof en vuil kan binnendringen, zoals keukens.

Vouwgordijnen zijn verkrijgbaar in een breed scala aan kleuren, stijlen en materialen, waardoor ze geschikt zijn voor bijna elk interieur. Of je nu op zoek bent naar iets eenvoudigs en functioneels of iets met een meer opvallend design, er is altijd een vouwgordijn dat bij je past.

Overgordijnen

Rolgordijnen

Rolgordijnen zijn een soort raamdecoratie die je naar beneden kunt rollen om licht en inkijk te bepalen. Ze zijn verkrijgbaar in verschillende soorten, waaronder transparant, lichtdoorlatend en verduisterend. Rolgordijnen zijn populair in de keuken vanwege de beperkte ruimte die ze innemen. Meestal worden ze handmatig met een ketting of koord geopend en gesloten, maar je kan ook kiezen voor een elektrische afstandsbediening. Dit maakt het openen en sluiten van de gordijnen gemakkelijker.

Plissé gordijnen

Plissé gordijnen zijn een type raamdecoratie dat bestaat uit één stuk stof dat horizontaal open- en dichtgevouwen wordt. Wanneer het gordijn omhoog getrokken wordt, vouwt de stof zich op als een harmonica. Dit maakt plissé gordijnen licht van gewicht en ze laten licht door. Ze kunnen worden bediend met een greep of koord. Er zijn twee soorten plissé gordijnen: top-down, waarbij het gordijn van boven naar beneden geopend en gesloten wordt, en top-down/bottom-up, waarbij het gordijn zowel van boven naar beneden als andersom geopend en gesloten kan worden.

Jaloezieën

Jaloezieën zijn horizontale stroken gemaakt van aluminium of pvc. Ze worden geopend en gesloten met behulp van een koord en de lichtinval kan worden aangepast door de hoek van de plankjes te wijzigen met een tweede koord. Luxaflex is een bekend merk jaloezieën en daarom worden ze vaak “luxaflex” genoemd. Jaloezieën zijn gemakkelijker te onderhouden dan andere soorten gordijnen, wat ze populair maakt in keukens waar het fornuis bij het raam staat. Ze zijn echter ook veelgebruikt in andere ruimtes, zoals woonkamers.

Heeft u vragen?
Wilt u graag een eerste afspraak maken?

Mieke Van Beersel
0495 / 82 92 57

Mieke Van Beersel

Contacteer mij vrijblijvend.